De Waterscouts

Lekker zeilenBen je een jongen of meisje en tussen de 11 en 16 jaar kom dan bij de zeeverkenners. Een deel van onze groep is doorgestroomd vanaf de dolfijnen, andere kinderen komen vaak via vriendjes/vriendinnetjes of open dagen

Bij ons vaar je met lelievletten waarmee kunt zeilen en roeien. Ook leer je wrikken, dat is met 1 "riem" de boot toch vooruit weten te krijgen.

Naast het zeilen leer je ook de vaarregels, hoe alles heet in de boot en allerlei knopen die handig zijn bij het vastmaken van je boot. Ook doe je allerlei andere dingen bijv. het onderhoud van de boten, omgaan met een kompas, vuur maken, allerlei manieren om tochtjes te lopen, teamspelen.
Als zeeverkenner doe je de "gewone" scouting activiteiten als koken, pionieren, speurtochten lopen, werken aan insignes enz. maar je bent vooral actief op het water ( en soms erin).

Bij de zeeverkenners wordt de leiding gewoon bij hun naam genoemd.
Je begint bij de zeeverkenners als maatje waarna je door kan groeien tot kwartiermeester of bootsman, dit afhankelijk van je kunnen en kwaliteiten.
Als bootsman heb je de leiding op een boot voortaan bak genoemd. De bemanning van elke bak is weer te herkennen aan een bakslint welke aan de linker epaulet bevestigt is.
Elke bak heeft zijn eigen kleur en zo onderscheidt men zich van elkaar.

In eerste instantie vaar je met leiding aan boord. Hoe beter je met je bak vaart, hoe minder je de leiding aan boord ziet.

Zeilen op de Noorderplassen

Verder proberen wij de kinderen op een hoger zeilniveau te brengen, maar is er ook de mogelijkheid bij SEAL je zeilinsigne te halen te weten CWO1 CWO2 of CWO3. Seal

Lijkt het je wat om te komen kijken? Je mag 6 zaterdagen komen kijken en wanneer deze voorbij zijn, is er de mogelijkheid om lid te worden.