Open dag 2009

Opendag 2009 was een groot succes, veel activiteiten waaronder een klimwand, kampvuur, puzzeltocht.

Maar zeker ook heel belangrijk was dat we met alle kinderen van de HSG, de leiding en ouders van de kinderen het Bos der onverzettelijken hebben opgeschoond van het vuilnis door de mensen achter gelaten.

Het was weer een prettig bos om activiteiten in te ondernemen!

Open dag Scouting Hannie Schaft – 16 mei 2009

Mag ik beginnen iedereen bedanken dat de dag zo geslaagd is. De leiding, de leden, alle vriendjes en familie die meekwamen, buurtbewoners, Frits Huijs, de gemeente, de Schoor, Mooi-zo-Goed-zo. Zelfs het weer was prima maar wie moet ik daarvoor bedanken…

Na de opening met een traditioneel openingswoord van onze voorzitter Robert Blokesch en gemeente politicus Frits Huijs, die ook tijdens de opening van ons clubgebouw de openingsspeech heeft waargenomen, werden de grijpers en vuilniszakken uitgedeeld voor de opruimactie Prik-Je-Rot. Ongeveer 200 mensen zijn het Bos der Onverzettelijken in gegaan om alles wat er niet thuis hoort, mee te nemen en in de beschikbare zeecontainer te deponeren. Er is veel rommel opgehaald, erg veel.

Aansluitend begonnen de scouting activiteiten van onze Open Dag. Onze doelstelling was een goede groepsactiviteit met alle leiding neer te zetten, aandacht geven aan het maatschappelijke karakter van scouting, onze jeugdleden een actieve middag aanbieden en positieve aandacht trekken om toekomstige leden te werven. Alle doelen zijn ruimschoots gehaald.

De activiteiten bestonden uit een gehuurde klimwand incl. begeleidend personeel, schminken, ballengooien, grabbelton, darten, spijkerbroek hangen, instructie boogschieten door de Boogschietvereniging, mobiele telefoon inzameling van stichting de Opkikker, instructie duiken door de Duikvereniging, broodjesbakken op het kampvuur, luchtkussenspringen, kanovaren, zeilen en een rondvaart op de Leeghwaterplas.

Nogmaals wil ik de betrokken instanties bedanken voor het meedenken, ondersteunen en sponsoren van dit evenement. Ook het bezoek van Jacqueline Schat wordt gewaardeerd. Zonder jullie steun was de dag niet geslaagd.

Frits Huijs met de Bevers in het bos: