Welpen Weetjes

Welpen Weetjes...

Als welp moet je een aantal dingen weten zoals, wat is een horde, hoe gaat de opening, hoe gaat de sluiting, welke kleren trek ik aan. Op deze pagina leggen we je dat allemaal uit.

Horde en nest

Alle welpen bij elkaar noemen we de horde. De naam van onze welpenhorde is Sionie-Horde. De horde is verdeeld in kleine groepjes en noemen we nesten. Elk nest heeft een Gids en Helper, die de jongere welpen helpen en begeleiden.

De leiding stelt de nesten samen en bepaalt wie de Gids en Helper zijn.

Opening

Alle welpen gaan in een kring staan bij de vlaggenmast. In de kring staan de welpen van elk nest bij elkaar. De Gids en Helper vormen de buitenste welpen van het nest. Een van de leiding noemt de namen van de welpen op. Als je je naam hoort antwoord je met "Ja, (naam leiding)".

Als dat is gebeurd vraagt de leiding 2 welpen naar voren. Deze welpen groeten de leiding en zeggen de Welpenwet en Belofte op. Daarna wordt de welpenvlag gehezen. Na het hijzen lopen de welpen terug en zal een van hun de welpengroet doen.

Sluiting

Bij de sluiting staan alle welpen weer, nest bij nest, in de kring bij de vlaggenmast. De welpen die geopend hebben komen weer naarvoren en groeten de leiding weer. Daarna halen ze de vlag weer naar beneden (strijken van de vlag). Als laatste geven alle welpen en leiding elkaar een hand,maar dan met de armen gekruisd (links over rechts) en zeggen zij de afscheidsgroet.

Welke kleding ?

Als nieuwe welp mag je in je eigen kleren komen. Van de leiding krijg je een witte scoutingdas, zodat iedereen ziet dat je bij de Sionie-Horde hoort.

De geïnstalleerde welpen dragen de groene scoutfit blouse, de blauwe scoutingcap en de geel-blauwe groepsdas.

In de zomer mag je in plaats van de groene scoutfit blouse ook het blauwe groepsshirt dragen.

Welpenwet

Een Welp speelt samen met anderen in de jungle.

Hij is eerlijk, vriendelijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur

Belofte

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn.

Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de welpenwet.

Jullie kunnen op me rekenen