Scouts: Istari

Opkomst Tijden: Zaterdag van 12:30 tot 15:00

Onze Scouts groep zit op dit moment helaas vol. Wel kunt u uw zoon of dochter inschrijven op de wachtlijst en dan nemen wij contact met u op zodra er weer ruimte is in de groep.

Bij de Woudlopers en de Istari leren de kinderen op een speelse manier om zelfstandig hun eigen weg te gaan. Naast sport en spel wordt ook aandacht besteed aan een warme maaltijd bereiden, kampvuur, pionieren, hikes, kaartlezen etc. De scouts gaan een paar keer per jaar op kamp, met natuurlijk het zomerkamp als afsluiting van het seizoen. Ook zijn er diverse tochten, zoals de Poolnachthike en de Midzomernachthike.

Wilt uw zoon of dochter graag een aantal keren meekijken met onze opkomsten? Dan kan dat, schrijf je in via het inschrijfformulier en dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak voor jou eerste kijkopkomst.
Iedere zaterdag wordt de opkomst verzorgd door de speltakleiding. Hieronder stellen zij zichzelf kort voor.

Maartje

Teamleider

Hoi ik ben Maartje!
Op dit moment ben ik 22, waarvan ik al 15 jaar rondloop bij scouting. Als bever begonnen en nu lid van de 18+ Roverscout groep en leiding bij Istari. Toen ik zelf de scout-leeftijd had, heb ik vijf jaar lang mogen genieten van de leukste opkomsten bij de Istari. Het was echt de plek waar ik mezelf kon zijn en vrienden voor het leven heb gemaakt. Toen ik 18 werd ben ik leiding geworden om nieuwe scouts dezelfde ervaring te geven als die ik heb gehad. Naast scouting ben ik op het moment druk bezig met het afronden van mijn studie, Social Work op het Windesheim.

Shen

Leiding

Hoi! Ik ben Shen. Ik ben al lid van de Hannie Schaftgroep sinds dat ik 8 jaar ben. Hier begon ik als welp bij de Sionie Horde en ben ik verder gegaan bij de Istari.

Mijn jaren bij de Istari als scout waren zo leuk, dat ik besloot terug te komen om leiding te geven. Wat ik nou het leukste vind bij de istari, is het Istariaanse-groepsgevoel en natuurlijk de super leuke dingen die wij allemaal doen.

Naast leiding geven bij de Istari, ben ik zelf nog lid van de Achterrovers, de 18+/21 jaar groep van de vereniging. Buiten scouting om studeer ik Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Jolanda

Hallo,
Mijn naam is Jolanda, ik ben al 12 jaar betrokken bij de HSG. Eerst als actieve ouder en later als leiding.

Ik heb gezien dat mijn eigen kinderen door scouting op veel verschillende vlakken vaardigheden hebben opgedaan. Denk bijvoorbeeld aan koken en samen werken. Ik vind het erg leuk en nuttig om andere kinderen ook nieuwe vaardigheden te leren. Op kamp in het buitenland vind ik geweldig, samen met de scouts nieuwe dingen ontdekken.

Naast scouting ben ik penningmeester bij een ondernemersvereniging en hebben mijn man en ik al 17 jaar een eigen winkel.

Bart

Hey!
Ik ben Bart, ik ben nu 31 jaar oud, waarvan ik al sinds mijn 5e lid ben van de Hannie Schaft. Reken maar uit dat is al 26 jaar.

Ik ben ook al erg lang leiding bij de Istari, waar ik altijd het groepsgevoel erg belangrijk heb gevonden. Bij ons mag je zijn wie je bent en zoeken we altijd naar dingen waar je goed in bent! Ik geniet enorm van de groei die iemand bij ons doormaakt en daar is geen kind uitzondering in.

Naast mijn werkzaamheden binnen scouting ben ik werkzaam binnen de jeugdzorg.

Sanne

Hi, ik ben Sanne!
Ik ben inmiddels 13 jaar lid van de HSG, waarvan ik nu 4 jaar leiding ben bij de Istari. Toen ik zelf nog scout was wist ik al dat ik terug wilde komen om leiding te worden bij deze groep. Ook al is er altijd wisseling tussen de mensen, de Istari heeft en houdt altijd haar eigen karakter. Ik heb me hier zowel als scouts en als leiding altijd welkom en thuis gevoeld.

Verder is leiding zijn echt iets wat bij mij hoort. Je ziet kinderen opgroeien tot zelfstandige adolescenten en je weet dat jij en je team een stukje hebben bijgedragen aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Daar haal ik enorm veel voldoening en positieve energie uit! Naast scouting ben ik op dit moment druk bezig met het afronden van mijn bachelor, Psychology aan de Universiteit van Amsterdam.

Maikel

Hoi, ik ben Maikel
Ik heb als HSG-lid bij de Istari, de Explorers en bij de Stam gezeten. Daarna ben ik uitgevlogen om mij op mijn studie te richten. Bart heeft mij overgehaald om met mijn vaardigheden als docent het leidingteam te versterken, van de groep waar ik zo’n geweldige tijd heb gehad: de Istari

Bij deze groep staat persoonlijke ontwikkeling, samenwerking en natuurlijk de scoutingvaardigheden centraal – in een Istariaans jasje (uniformpje). Humor is daarbij van essentieel belang – er wordt dan ook veel gelachen.

Ik hoop onze scouts te kunnen bieden wat de Istari mij ook geboden heeft: een veilige plek waarin je de ruimte en uitdaging krijgt om jezelf te vinden.
Naast de Istari heeft onze vereniging ook nog twee andere Scout groepen. Vind meer informatie over deze groepen door op de knoppen hiernaast te drukken.
Waterscouts
Woudlopers