Scouts: Waterscouts


Opkomst Tijden: Zomerseizoen: zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur.
Winterseizoen: Zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Onze Waterscouts groep zit op dit moment helaas vol. Wel kunt u uw zoon of dochter inschrijven op de wachtlijst en dan nemen wij contact met u op zodra er weer ruimte is in de groep.

De waterscouts is een groep met jongens en meiden die zich het liefst op het water bevinden. Je kan het seizoen bij de Waterscouts in twee delen opdelen. Het zomerseizoen bevinden de Waterscouts zich het meeste in de zeilboten, waar ze leren zeilen onder begeleiding van de leiding en van elkaar. De Waterscouts zeilen met de lelievletten op verschillende plekken zoals het weerwater, de Noorderplassen en Leeghwaterplas. In het winterseizoen wordt het onderhoud aan de boten gedaan en wordt de theorie voor het zeilen opgefrist. Daarnaast worden de landaspecten van scouting dan toegepast en wordt er aandacht besteed aan kampvuur, pionieren, hikes en kaartlezen. Bij de Waterscouts hebben wij dus best of both worlds.

Meerdere keren per jaar gaan de waterscouts op kamp. De locatie van deze kampen verschilt per keer, maar dit kan op ons eigen clubhuis zijn of op een andere locatie. Eén keer per jaar gaan de Waterscouts gezamenlijk een week op zomerkamp om te zeilen op een andere locatie en gezamenlijk het seizoen af te sluiten.Wilt uw zoon of dochter graag een aantal keren meekijken met onze opkomsten? Dan kan dat, schrijf je in via het inschrijfformulier en dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak voor jou eerste kijkopkomst.
Iedere zaterdag wordt de opkomst verzorgd door de speltakleiding. Hieronder stellen zij zichzelf kort voor.Chiro

leiding

Hallo, mijn naam is Chiro ik ben 28 jaar oud. Mijn werkzaamheden bevinden zich als verpleegkundige in het Flevoziekenhuis. Ik ben al lid sinds mijn 6e en heb de keuze gemaakt om leiding te worden, naast mijn lidmaatschap bij de Cadenza Loodsen. Samen met de andere leiding vind ik het leuk om de kinderen te leren, om met een zeilboot om te gaan en deze op en van het water af te begeleiden hiermee.


Karel

Penningmeester

Ik ben Karel, ik hou van zeilen en boten en vind het leuk om kinderen hierover wat bij te brengen. Daarnaast ben ik meestal de klusjesman op de sleper voor de technische zaken. Als je iets wilt weten over touw en knopen mag je mij dat altijd komen vragen. Daarnaast vind ik muziek erg leuk en hobby ik wat met elektrische gitaren.


Florian

Leiding

Mijn naam is Florian van Donkelaar, ik ben 25 jaar en ik werk bij Almere Jungle als dierverzorger en praktijkbegeleider. Zelf ben ik bij de HSG begonnen toen ik 10 was, Ik ben nu Leiding bij de waterscouts en Wilde Vaart en daarnaast lid van de seniorengroep van de hannie schaft de Cadenza loodsen.


Onno

Leiding

Mijn naam is Onno en ik ben 41 jaar. Ik ben begonnen als leiding bij de dolfijnen en heb een groot gedeelte van het waterwerk daar leidinggegeven. Nu geef ik ongeveer 5 jaar leiding bij de waterscouts. Ik hou ervan om te klussen en ik ben altijd in voor een geintje.


Teun

Leiding

Ik ben Teun en ben al 28 jaar jaar lid van onze Hannie Schaft groep en ben al heel wat jaren betrokken bij het waterwerk. In het dagelijks leven werk ik bij Reimert als chauffeur. Bij mij kan je terecht voor bijna al je vragen, vooral over de vloot en het onderhoud daarvan, vaartheorie en de sleper. Leuk weetje, ik ben even oud als onze oudste boot.


Thomas

Leiding

Ik ben 25 jaar oud en was 7 toen ik zelf begon bij de waterwelpen na mijn opleiding evenementen techniek ben ik gaan werken voor tv en festivals. Naast leiding bij de waterscouts ben ik ook nog lid bij de cadenza loodsen.


Kevin

Leiding

Hey hoi, mijn naam is Kevin en ben 26 jaar. Ik studeer Mechatronica aan Fontys Eindhoven, je zal vast denken wat is dat. Kort gezegd, ik word opgeleid tot een engineer met een brede kennis. Tevens ben ik al 15 jaar lid bij de HSG, ik ben begonnen bij de waterscouts en zit nu bij de Cadenza Loodsen. Ik heb de keus gemaakt om leiding te worden, omdat ik graag meer betrokken wil zijn bij de vereniging en de leden meer zeilkennis wil bijbrengen.
Naast de Waterscouts heeft onze vereniging ook nog twee andere Scout groepen. Vind meer informatie over deze groepen door op de knoppen hiernaast te drukken.
Woudlopers
Istari